22 Eylül 2013 Pazar

trt istanbul radyosu binasının satılması

tam açılımı,
-trt istanbul radyosu binasının birleşmiş milletler binası olarak kullanıma verilmesi şeklinde olan haber. 

ancak görünürde satış olmayan bu eğilim bilmem kaç yüzyıllığına kiraya verilerek tamamlanır. oradan gelen gelir mühim değil zaten. teknik bir engel varsa kiralar olur biter.

darbe paranoyası yaşayanların öcü gibi korktuğu, önce kapıdaki askerleri çektiği, sonra yanılmıyorsam trt fm stüdyosunu crr konser salonuna taşıdığı, velhasıl kelam ilk gözden çıkarılan binalardan biri.

senaryo bence belliydi zaten. kongre vadisi projesi kapsamında boşaltalım, yıkalım, he olmadı mı şimdi kiraya verelim. üvey evlat gibi kapının önüne koyalım.

cumhuriyete özgü ve modernleşmenin simgeleri olarak değer ifade eden her şey gibi bu da nobran ve barbarca yok edilecek.
iletişim fakültesi mezunu olarak nice anılarımın ev sahibi bu bina ile ilgili haberi okuduğumda ruhum ezildi.

bitmedi. bitmedi. rahmetli babam köyden kente gelen ilk kuşaktandı. 1940'lı yıllarda.
burada büyük müteahhit olmuş zamanında. ancak bilinen uyduruk müteahhitlerden değil. yani bulduğu her bir avuç toprağa apartman dikenlerden değil, şehrin önemli projelerinin yüklenicilerinden olmuş.

akm binası, sirkeci garı ve nihayetinde bu binanın yapımında taşeronluk ya da yüklenicilik adına ne derseniz işte o şekilde görev almış. ben akm ve sirkeci garı'nı biliyordum. ancak üniversite boyunca sürekli aşındırdığım o binanın yapımında babamın da olduğunu babamın vefatından sonra birlikte çalıştığı amca söyledi. inanılmaz duygulandım.

bu şehirde hepimizden ruh var biraz. o nedenle bu şehrin simgesi ve kimliğine kimlik, ruhuna ruh katan bu yapılar değersizleştirilince içim acıyor.

ne olur, yeter artık.

http://haber.sol.org.tr/…mye-veriliyor-haberi-60345

03.10.2012 23:27 ~ 05.10.2012 21:15 aydinlikta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder